Tips voor het tonen van kunst in de keuken

kunst in de keuken

De keuken is de perfecte ruimte om wat visuele intriges te creëren – omdat het meestal de plaats is waar verleidelijke aroma’s, sprankelende gesprekken en heerlijke smaken plaatsvinden. Daarom is het de perfecte ruimte om uw favoriete kunstwerken of enkele stijlvolle voorwerpen die je dagelijks gebruikt, te laten zien.

Als uw werkblad eindigt bij een muur, waarom zou je deze ruimte dan niet gebruiken om enkele van uw favoriete stukken uit te stallen? Als je terloops wat kunstwerken tegen de muur hebt leunen, kan de ruimte intiemer en gezelliger aanvoelen. Zorg ervoor dat je kunst uit de buurt van uw kookplaat en gootsteen plaatst om ze te beschermen.

Gebruik rekken in de keuken

Veel kunstwerken of foto’s ophangen betekent niet altijd dat je een fotowand moet gebruiken. Je kunt planken in je keuken gebruiken om je favoriete servies, potten en pannen, of zelfs aandenkens van je vakantie, op te hangen.

Denk aan kleur als het gaat om rekken in de keuken. Als je keuken fris en wit is, waarom zou je dan niet wat kleur toevoegen aan je planken – of ga voor een gedempte kleur als de rest van je keuken helder en gedurfd is. Dit contrast zal echt de aandacht op je beeldscherm vestigen. De Pixum kortingscodes vind je hier.

kunst in de keuken

Gebruik je kunst om je keukenontwerp te inspireren

Als er een bepaald kunstwerk is waar je van houdt, waarom zou je dit dan niet gebruiken om je keukenontwerp te beïnvloeden – het werkt in alle kunst- en ontwerpstijlen, zodat je echt creatief kunt worden met je inspiratie. Heldere of gedempte kleurenschema’s kunnen gemakkelijk worden vertaald in keukenontwerp, waardoor het gemakkelijk is om de tonen van het door jouw gekozen kunstwerk in de rest van de keuken voort te zetten. Je kunt altijd wat kleur toevoegen met apparaten, keukengerei en zelfs bloemen.

Als je veel stukken hebt die je in je keuken wilt laten zien, moet je goed nadenken over hoe je ze aan de muren wilt bevestigen. Ze samenvoegen is ideaal als je een grote ruimte moet vullen, zoals aan het einde van een reeks eenheden. Als je een eetkeuken hebt, dan kan ergens in de buurt van je eettafel een goede plek zijn – zorg er wel voor dat je de stukken hoog genoeg hangt zodat mensen niet tegen de frames stoten als ze gaan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *