Tips voor het maken van een fotoboek

Wanneer je herinneringen vast wilt leggen kan je dit doen door leuke foto’s te maken van bepaalde momenten. Een reis, een feestje of een vriendschap kan je allemaal mooi vastleggen op foto’s. Het is echter zonde wanneer er niks met die leuke foto’s wordt gedaan. Waarom zou je geen fotoboek maken om al deze leuke herinneringen in een boek te hebben? Zo heb je een fysiek object waar je vaker naar om zult kijken. Een fotoboek maken kan tegenwoordig heel makkelijk op www.hetfotoalbum.nl. In dit artikel geef ik je drie tips hoe je jouw fotoboek wat leuker kan maken.

Gebruik van teksten

Een fotoboek hoeft niet enkel te bestaan uit mooie foto’s. Het kan ook erg leuk zijn om stukjes tekst toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde quotes, locaties of herinneringen verder uitleggen. Wanneer je later dan terugkijkt in je fotoboek, zullen alle herinneringen nog beter terugkomen. Je kan de tekst ook gebruiken om datums op de afbeeldingen te zetten.

Witruimtes

Wanneer je witruimtes maakt kan je hier later altijd nog fysieke dingen inplakken. Dit geeft dan ook een extra beleving aan je fotoboek. Hierbij kan je denken aan van alles. Je kan bijvoorbeeld een ticket van een sportwedstrijd die je bezocht hebt op de witruimte plakken, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een zakje met zand van een speciaal strand hier te plaatsen.

De kaft

Ten slotte raad ik je ook aan om een mooie stevige kaft toe te voegen aan het fotoboek. Je moet ervoor zorgen dat de kaft al een indicatie geeft van wat je in het boek kan vinden. Geef het dus een leuke kleur of ontwerp het met een mooie afbeelding. Zo zal je vaker naar het boek omkijken en zal je de leuke herinneringen niet snel meer vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *