Tips voor als je een vlog-video wilt maken

ringlamp met statief

YouTube is niet meer alleen een site om grappige of virale video’s te bekijken. In de loop der jaren is het een digitale krachtpatser geworden. Het is de op één na meest bezochte website op internet en de op één na populairste zoekmachine.

ringlamp met statief

Vloggen is een steunpilaar van YouTube. In de beginjaren van de site gebruikten mensen het platform gewoon om videodagboeken te maken voor vrienden en familieleden. Tegenwoordig is het een miljoenenindustrie! En het mooie is dat iedereen aan de slag kan. Of je nu iemand bent die gewoon zijn leven met anderen wil delen of een bedrijfseigenaar die op een persoonlijker niveau met je publiek wil communiceren, YouTube is daarvoor de perfecte plek.

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, kost het opzetten van je kanaal en het uitbreiden van een publiek tijd en veel toewijding. Deze tips zijn daarom ook onmisbaar als je wilt starten om een vlog te maken, dus lees vooral verder!

Begrijp je publiek en vind jouw niche

Het is niet ongewoon om minder leuke dingen over vloggers te horen van mensen die niet bekend zijn met de wereld van YouTube. Omdat het platform voor iedereen toegankelijk is, hebben veel mensen moeite om te begrijpen waarom grote hoeveelheden mensen besluiten bepaalde content creators te volgen. De waarheid is dat vloggen op YouTube een business op zich is. Enkele van de meest succesvolle vloggers zijn slimme zakenmensen die inspelen op de behoeften van hun publiek. Daarom is het eerste dat je moet doen jouw niche bepalen en een beter begrip krijgen van wie jouw vlogs precies gaan targeten.

Inspiratie vinden

Er is niks mis met inspiratie halen uit jouw favorieten vloggers. Bekijk hun vlogs goed en leer ervan. Wat doen ze goed? Is er iets wat jij kunt bieden wat zij nog niet gedaan hebben? Verwar inspiratie opdoen in ieder geval niet met exact kopiëren. Kijkers zijn op zoek naar originaliteit en authenticiteit. Ze willen een nieuwe kijk op de dingen waar ze van houden. Dat betekent niet dat je met een idee moet komen dat nog nooit eerder is uitgebracht. Je hoeft alleen maar je eigen persoonlijke touch toe te voegen! Neem even de tijd om te zien wat het platform te bieden heeft en werk van daaruit verder.

Investeer in goede spullen

Het is een veel voorkomende misvatting dat je duizenden euro’s moet uitgeven aan een high-end videocamera. Veel succesvolle YouTubers gebruiken inderdaad apparatuur die wedijvert met wat professionele filmmakers hebben, maar zij zijn echt niet zo begonnen! Met een ringlamp met statief en een smartphone kom je al een heel eind. Een ringlamp met statief heb je al voor paar tientjes (soms zelfs nog niet eens)! Het is onnodig om direct het beste van het beste aan te schaffen. Wanneer je begint te verdienen, kun je altijd alles nog upgraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *